מאפה דוחן - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
הדוחן הוא דגן נטול גלוטן ולכן מצוין לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. הוא עשיר ביותר בויטמין B3, אשלגן, סידן וברזל. מומלץ לאכול דוחן במצבי בריאות רבים כגון: נדודי שינה, מתח, חרדה, דיכאון, התכווצויות שרירים, אנמיה, אוסטאופרוזיס, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.
רכיבים:
2 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל שקוף
1 2\1 כוס סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות מרוסקות
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
2\1כוס זיתים שחורי מגולענים ופרוסים
2\1 כוס חתיכות קשיו או אגוזי מלך
אופן ההכנה:
לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף דוחן, בצל, סלרי ולהמשיך לטגן כ 20 דקות, תוך כדי ערבוב. לערבל את העגבניות במערבל מזון ולהוסיף לסיר. להוסיף את יתר החומרים פרט לאגוזים, לערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים. להסיר מהאש להוסיף את האגוזים ולערבב. לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות ב 180 מעלות במשך חצי שעה.