כריך מקמח מלא עם ממרח עגבניות מיובשות - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
העגבניות הם ירק נפלא, עשיר בויטמין C ובפיטוכימיקל בשם ליקופן הנותן לעגבניה את צבעה האדום. ייבוש העגבניה מרכז את הליקופן וגורם לתכולתו להיות גבוהה יותר. בגלל המרכיבים הייחודיים שלה היא יעילה במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית וחיזוק מערכת חיסון, הצטננות, שיעול וליחה ועוד.
רכיבים:
ממרח עגבניות מיובשות (ראו מתכון בממרחים)
רבע פלפל אדום חתוך לרצועות
רבע פלפל ירוק חתוך לרצועות
מספר טבעות בצל יבש
2 כפות מרק צח מירקות
2 פרוסות לחם מקמח מלא
רבע כוס נבטי צנונית או נבטי אספסת (אלפלפה)
אופן ההכנה:
שמים את ממרח העגבניות בממחה קטן, ומערבלים כדי לקבל מרקם חלק יותר. מאדים את הפלפלים ואת הבצל עם המרק במחבת קטנה במשך 5 דקות, עד שיתרככו. מצננים. קולים את פרוסות הלחם ומורחים בממרח העגבניות. מסדרים על פרוסה אחת את הפלפלים ואת הבצל ועליהם מפזרים את הנבטים. מכסים בפרוסת הלחם השנייה. מגישים את הכריך עם סלט ירוק גדול ועם מרק על בסיס קטניות.