כרוב - תרופות סבתא - בריאות

 

כרוב - מידע כללי

כרוב מצוי בזנים רבים: כרוב לבן, כרוב ירוק, כרוב אדום, כרוב ניצנים. כרוב שייך למשפחת המצליבים הכוללת גם ברוקולי, כרובית, קולורבי ולפת. למשפחה כולה סגולות בסיסיות דומות. כרוב אינו רק ירק כי אם צמח מרפא בעל ערך רב. בשימוש פנימי כרוב מסייע בעיקר לטיהור מערכות הגוף ובשימוש חיצוני משתמשים בעלי כרוב להכנת תחבושות ולהורדת נפיחויות חריפות. כרוב מקרר, מרגיע גירויים, משכך כאבים, מזין, מסלק רעלים ומשלשל מתון. כרוב עשיר במינרלים כגון סידן ואשלגן, גופרית, סיליקה, מגנזיום וברזל. כמו כן בויטמינים A, B, C ו-E.


כרוב - יתרונות בריאותיים מקובלים ברפואת צמחי מרפא

הכרוב הוא ירק מאכל נפוץ במטבח הישראלי והוא מכיל רכיבים תזונתיים מגוונים וחשובים היכולים לסייע לשמירה על הבריאות ולהתמודדות עם מספר מצבי בריאות כגון:

סיוע בשמירה על הלב וכלי הדם
ניקוי רעלים מהגוף
מכיל רכיבים אנטי סרטניים
מסייע בשמירה על המוח
עשיר בנוגדי חימצון (ויטמיני C ו E)
טוב לאיזון סוכר בדם - סוכרת סוג 2
מכיל רכיבים נוגדי דלקת
מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות
עוזר בהפחתת כולסטרול גבוה בדם


התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.