כרוב ירוק טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של כרוב ירוק טרי
כרוב הוא ירק ממשפחת המצליבים. למשפחה זו תכונות בריאותיות רבות. ניתן לאכול את הכרוב טרי, כבוש או מבושל. הכרוב מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וויטמין K, ומינרלים כגון סידן, אשלגן ומגנזיום. הכרוב מכיל כמות גבוהה של חומצה גלוטמית שעוזרת בריפוי כיבים ודלקות. בנוסף, הוא מכיל מרכיבים אנטי סרטניים שנחקרו רבות. עלי הכרוב יעילים למצבי בריאות רבים כגון גסטריטיס, אולקוס, אזופגיטיס, אוסטאופרוזיס ועוד.


כרוב ירוק טרי - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
84%
סה"כ קלוריות
25.0
3.2%
קלוריות מפחמימות
21.0
12.4%
קלוריות משומן
0.8
  
קלוריות מחלבונים
3.1
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
5.8 גרם1.3 גרם
2.5 גרם11.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם35.0 מ"ג
3.2 גרם30.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
80.0 מ"ג41.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
1670 מ"ג44.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
1450 מ"ג12.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
11.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
10.0 מ"ג32.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג19.0 מ"ג
  42.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן75.0 מ"ג
0.1 גרם22.0 מ"ג
0.0 גרם42.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
122 מ"ג
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
294 מ"ג
~30.0 מ"ג
אומגה 6
17.0 מ"ג48.0 מ"ג
  53.0 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
11.0 מ"ג  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
98.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
5.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
33.0 מק"ג40.0 מ"ג
בטא-קרוטן
42.0 מק"ג0.5 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג12.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
30.0 מק"ג26.0 מ"ג
36.6 מ"ג170 מ"ג
~18.0 מ"ג
0.2 מ"ג0.2 מ"ג
0.1 מ"ג0.0 מ"ג
0.0 מ"ג0.2 מ"ג
0.2 מ"ג0.3 מק"ג
0.1 מ"ג
פלואוריד
1.0 מק"ג
~  
0.0 מק"ג  
0.2 מ"גשונות
76.0 מק"ג0.0 גרם
  92.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.6 גרם
 0.0 גרם