כרוב ירוק טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של כרוב ירוק טרי
כרוב הוא ירק ממשפחת המצליבים. למשפחה זו תכונות בריאותיות רבות. ניתן לאכול את הכרוב טרי, כבוש או מבושל. הכרוב מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וויטמין K, ומינרלים כגון סידן, אשלגן ומגנזיום. הכרוב מכיל כמות גבוהה של חומצה גלוטמית שעוזרת בריפוי כיבים ודלקות. בנוסף, הוא מכיל מרכיבים אנטי סרטניים שנחקרו רבות. עלי הכרוב יעילים למצבי בריאות רבים כגון גסטריטיס, אולקוס, אזופגיטיס, אוסטאופרוזיס ועוד.


כרוב ירוק טרי - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
84%
סה"כ קלוריות
25.0
3.2%
קלוריות מפחמימות
21.0
12.4%
קלוריות משומן
0.8
   
קלוריות מחלבונים
3.1
       
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
5.8 גרם 1.3 גרם
2.5 גרם 11.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם 35.0 מ"ג
3.2 גרם 30.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
80.0 מ"ג 41.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
1670 מ"ג 44.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
1450 מ"ג 12.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
11.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
10.0 מ"ג 32.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג 19.0 מ"ג
    42.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן 75.0 מ"ג
0.1 גרם 22.0 מ"ג
0.0 גרם 42.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
122 מ"ג
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
294 מ"ג
~ 30.0 מ"ג
אומגה 6
17.0 מ"ג 48.0 מ"ג
    53.0 מ"ג
סטרול  
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג    
פיטוסטרול
11.0 מ"ג    
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
98.0 יחב"ל    
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
5.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
33.0 מק"ג 40.0 מ"ג
בטא-קרוטן
42.0 מק"ג 0.5 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 12.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
30.0 מק"ג 26.0 מ"ג
36.6 מ"ג 170 מ"ג
~ 18.0 מ"ג
0.2 מ"ג 0.2 מ"ג
0.1 מ"ג 0.0 מ"ג
0.0 מ"ג 0.2 מ"ג
0.2 מ"ג 0.3 מק"ג
0.1 מ"ג
פלואוריד
1.0 מק"ג
~    
0.0 מק"ג    
0.2 מ"ג שונות
76.0 מק"ג 0.0 גרם
    92.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 0.6 גרם
  0.0 גרם