כרובית טרייה - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של כרובית טרייה
הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים. אנחנו בעצם אוכלים את התפרחת של הירק. ניתן לאכול את הכרובית טריה או מבושלת, בסלט, פשטידה או תבשיל. הכרובית מכילה מגוון של מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. בנוסף, לכרובית איכויות בריאותיות אנטי סרטניות. היא דלת קלוריות, עשירה בסיבים ולכן מומלצת במצבי בריאות כגון השמנה, כבד שומני, כולסטרול גבוה, מניעת סרטן ועוד.


כרובית טרייה - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
77.2%
סה"כ קלוריות
25.0
2%
קלוריות מפחמימות
19.3
19.2%
קלוריות משומן
0.8
   
קלוריות מחלבונים
4.8
       
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
5.3 גרם 2.0 גרם
2.5 גרם 26.0 מ"ג
עמילן
~ 72.0 מ"ג
2.4 גרם 75.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~ 116 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~ 106 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~ 28.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
23.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
~ 71.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~ 43.0 מ"ג
    99.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן 95.0 מ"ג
0.1 גרם 40.0 מ"ג
0.0 גרם 104 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
232 מ"ג
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
264 מ"ג
37.0 מ"ג 64.0 מ"ג
אומגה 6
11.0 מ"ג 85.0 מ"ג
    104 מ"ג
סטרול  
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג    
פיטוסטרול
18.0 מ"ג    
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
13.0 יחב"ל    
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
1.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג 22.0 מ"ג
בטא-קרוטן
8.0 מק"ג 0.4 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 15.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
33.0 מק"ג 44.0 מ"ג
46.4 מ"ג 303 מ"ג
~ 30.0 מ"ג
0.1 מ"ג 0.3 מ"ג
0.1 מ"ג 0.0 מ"ג
0.1 מ"ג 0.2 מ"ג
0.5 מ"ג 0.6 מק"ג
0.2 מ"ג
פלואוריד
1.0 מק"ג
~    
0.0 מק"ג    
0.7 מ"ג שונות
16.0 מק"ג 0.0 גרם
    91.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 0.7 גרם
  0.0 גרם