כרובית טרייה - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של כרובית טרייה
הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים. אנחנו בעצם אוכלים את התפרחת של הירק. ניתן לאכול את הכרובית טריה או מבושלת, בסלט, פשטידה או תבשיל. הכרובית מכילה מגוון של מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. בנוסף, לכרובית איכויות בריאותיות אנטי סרטניות. היא דלת קלוריות, עשירה בסיבים ולכן מומלצת במצבי בריאות כגון השמנה, כבד שומני, כולסטרול גבוה, מניעת סרטן ועוד.


כרובית טרייה - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
77.2%
סה"כ קלוריות
25.0
2%
קלוריות מפחמימות
19.3
19.2%
קלוריות משומן
0.8
  
קלוריות מחלבונים
4.8
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
5.3 גרם2.0 גרם
2.5 גרם26.0 מ"ג
עמילן
~72.0 מ"ג
2.4 גרם75.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~116 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~106 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~28.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
23.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
~71.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~43.0 מ"ג
  99.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן95.0 מ"ג
0.1 גרם40.0 מ"ג
0.0 גרם104 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
232 מ"ג
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
264 מ"ג
37.0 מ"ג64.0 מ"ג
אומגה 6
11.0 מ"ג85.0 מ"ג
  104 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
18.0 מ"ג  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
13.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
1.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג22.0 מ"ג
בטא-קרוטן
8.0 מק"ג0.4 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג15.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
33.0 מק"ג44.0 מ"ג
46.4 מ"ג303 מ"ג
~30.0 מ"ג
0.1 מ"ג0.3 מ"ג
0.1 מ"ג0.0 מ"ג
0.1 מ"ג0.2 מ"ג
0.5 מ"ג0.6 מק"ג
0.2 מ"ג
פלואוריד
1.0 מק"ג
~  
0.0 מק"ג  
0.7 מ"גשונות
16.0 מק"ג0.0 גרם
  91.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.7 גרם
 0.0 גרם