טופו מטוגן קלות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הטופו הינו מוצר המיוצר מפולי סויה שהותססו. דרך זו לשימוש בפולי סויה היא עתיקה ביותר, ויש הטוענים שהיא בת אלפי שנים. ההתססה גורמת לחלבון הסויה להתפרק, להיות זמין יותר לגוף וקל יותר לעיכול. הטופו עשיר בחלבון צמחי ובחומרים הנקראים פיטואסטרוגנים, מרכיבים הנלחמים במחלות רבות. טופו מומלץ במצבי בריאות רבים כגון: גיל מעבר, יתר לחץ דם, מניעת סרטן (בעיקר - שד, רחם, שחלות) , עודף משקל, אקנה, שחלות פוליציסטיות, תסמונת קדם וסתית, כאבי מחזור, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופרוזיס ועוד.

רכיבים:
400 גרם טופו פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

למשרה:
1 לימון סחוט
6 כפות רוטב סויה
6 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי המשרה ושורים בהם את פרוסות הטופו למשך שעתיים. מחממים מחבת טפלון ומוסיפים את נוזלי המשרה. מטגנים את פרוסות הטופו משני הצדדים עד שהטופו זהוב ומגישים עם סלט ירוק.


>