טופו מוקפץ עם פטריות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
פטריות שיטאקי הם פטריות בעלות עוצמת ריפוי מדהימות. מחקרים רבים מראים את ההשפעה של פטריות השיטאקי על תפקוד מערכת החיסון והגוף כולו. מומלץ מאוד לצרוך פטריות באופן קבוע כמקור דל קלוריות של חלבון צמחי. הפטריות מומלצות למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון חיזוק מערכת חיסון, שיעול וליחה, הצטננות, עודף משקל, סוכרת סוג 2 ועוד

רכיבים:
3 כפות שמן זית
4-6 שיני שום
400 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
100 גרם פטריות שיטאקי מושרות במים חמים לשעתיים, מסוננות וחתוכות גס
מלח ופלפל לבן
2 כפות עירית קצוצה גס
3 כפות עגבניות מיובשות מושרות בשמן, מסוננות
400 גרם טופו חתוך לקוביות
עלים מ 1 גבעול טימין
להגשה: צנוברים מטוגנים או קלויים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומטגנים במהירות בלי שיישרף.
מוסיפים את פטריות השמפיניון ולאחר דקה את השיטאקה, ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מתבלים, מוסיפים את העירית, העגבניות המיובשות, הטופו והטימין.
מתקנים תיבול, מעטרים בצנוברים ומגישים.