טופו ים תיכוני - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מנה זו היא חגיגה של פלפלים. הפלפל הוא ירק צבעוני עשיר במיוחד בויטמין C. תכולת הויטמין C הגבוהה הופכת אותו ליעיל בטיפול במצבי חולי רבים כגון: חיזוק מערכת חיסון, שיעול וליחה, נזלת אלרגית, סינוסיטיס, ברונכיטיס ועוד.

רכיבים:
4 חבילות טופו גדולות של שיזן
6 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות עבות
6 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
6-8 שיני שום שלמות
עלים מ-2 ענפי רוזמרין
חופן עלי בזיליקום
חצי כוס רסק עגבניות מדולל בכוס מים רותחים
חצי כוס שמן זית
1 כוס יין אדום יבש
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה - 250 מעלות.
בתבנית גדולה מפזרים את הפלפלים, הבצל, השום, הרוזמרין והבזיליקום, יוצקים על הירקות את רסק העגבניות המדולל, מוסיפים את שמן הזית, שלושה רבעים מכוס מהיין ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור החם כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

בזמן שהירקות בתנור חותכים את הטופו למשולשים קטנים, או לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך, ומניחים לייבוש מעל מגבת מטבח נקייה ויבשה. כאשר הירקות רכים מוציאים אותם מהתנור ומעבירים לקערה. מקפידים להשאיר חלק ניכר מהרוטב בתבנית. מכסים את הקערה בנייר כסף, לשמירה על חום הירקות.

מכניסים את הטופו לתבנית עם הרוטב, מתבלים במלח ופלפל, ויוצקים את יתרת היין האדום. אופים בתנור החם כחצי שעה ללא כיסוי, עד שהטופו מזהיב מעט. כשהטופו מוכן מעבירים אותו לקערת הירקות, מערבבים מעט ומגישים חם.