טופו חמוץ-מתוק מוקפץ - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האננס במנה זו מקנה למנה את טעמה המתוק. האננס הינו פרי טרופי עשיר בויטמין C. בנוסף, הוא מכיל אנזים שעוזר לפרק חלבון ומקל על פעילות מערכת העיכול. יחד עם הג'ינג'ר שגם מקל מאוד על עיכול האוכל, מנה זו מומלצת למצבי בריאות כגון: נפיחות וגזים, עצירות, גסטריטיס, כיב קיבה, צרבות ועוד

רכיבים:
400 גרם טופו חתוך לקוביות של כ- 1 ס"מ
2 כפות רוטב סויה
2-4 שיני שום קצוץ היטב
2.5 ס"מ שורש זנגביל קצוץ היטב
1-2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף שמן קנולה
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חריף חתוך לקוביות קטנות
240 גרם (קופסה קטנה) של אננס משומר חתוך לקוביות
4-6 כפות דבש או סילאן

אופן ההכנה:
משרים את הטופו בקערה קטנה עם מרינדה של רוטב הסויה, השום, הזנגביל ורוטב הצ'ילי.
מחממים את השמן במחבת גדולה.
מוסיפים את הטופו ומקפיצים כ- 3-5 דקות.
מוסיפים את הפלפלים האדום והירוק, את האננס ואת מתק הדקלים ומקפיצים כ- 3-5 דקות נוספות