טופו ובורגול - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הטופו הינו מוצר המיוצר מפולי סויה שהותססו. דרך זו לשימוש בפולי סויה היא עתיקה ביותר, ויש הטוענים שהיא בת אלפי שנים. ההתססה גורמת לחלבון הסויה להתפרק, להיות זמין יותר לגוף וקל יותר לעיכול. הטופו עשיר בחלבון צמחי ובחומרים הנקראים פיטואסטרוגנים, מרכיבים הנלחמים במחלות רבות. הבורגול הינו חיטה שבורה המכילה כמות מרוכזת של ויטמיני B. ביחד הטופו והבורגול מכילים חלבון צמחי מלא ומומלצים למצבי בריאות רבים כגון:גיל מעבר, יתר לחץ דם, מניעת סרטן, עודף משקל, אקנה, שחלות פוליציסטיות, תסמונת קדם וסתית, כאבי מחזור, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופרוזיס ועוד.

רכיבים:
בצל אחד קצוץ
3 כפות שמן
2 שיני שום
2 פלפלים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
1 רסק עגבניות (קטן)
2 כוסות בורגול
כפית פפריקה
חצי כפית כרכום או כמון- לבחירה
1 חבילת טופו חתוכה לקוביות בגודל ס"מ
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן מס' דקות.
מוסיפים את השום (כתוש), הפלפלים והקישואים. מזהיבים עוד מספר דקות תוך בחישה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את הבורגול, התבלינים ו- 3.5 כוסות מים.
מוסיפים את הטופו, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
משאירים מכוסה עוד 10 דקות.