חריימה דגים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
הבקלה הוא דג שחי במים עמוקים. דגי מים עמוקים הם חיית הציד האחרונה שמגיעה לשולחננו בעולם המודרני. דג פרא זה עשיר בחומצות שומן אומגה 3 - חומצות שומן הכרחיות לגוף ותפקידם במניעת מחלות רבות. אומגה 3 הוא חומר מוצא להורמוני מקומיים בעלי פעילות אנטי דלקתית, מדללת דם ועוד. דג בקלה מאוד מומלץ במצבים של: מחלות לב וכלי דם, לחץ דם גבוה, סוכרת סוג 2, טרשת נפוצה, לופוס, קרוהן וקוליטיס ועוד.
רכיבים:
1 ק"ג בקלה מושרית מעט במי חומץ
כף שמן
1 קופסאת רסק עגבניות
2 שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית כמון
כפית מלח
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
2 פלפלים יבשים גדולים מתוקים
אפשר – 2 פלפלים חריפים חתוכים
חצי כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מוסיפים כשני כוסות מים ובוחשים. מוסיפים את הירקות ומביאים לרתיחה ואז מוסיפים את פרוסות הדג. דואגים שהדגים יהיו מכוסים ברוטב. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים את התיבול ומוסיפים חצי כוס כוסברה קצוצה לתבשיל.