חרוב - 10 יתרונות בריאותיים
חרוב הוא פרי ארץ ישראלי נפוץ ותרומתו הבריאותית מוכרת כבר מאות שנים. הוא נחשב כצמח מרפא מרכזי לבעיות עיכול עליונות כגון דלקות קיבה, אולקוס, צרבות ועוד. לחרוב יכולת אנטי דלקתית חזקה והוא בעל יכולת אלחוש ואיחוי רקמות פגועות. ברפואת צמחים מכינים ממנו סירופ מרוכז אשר משתלב בהמשך בפורמולות שונות. הזרעים ל החרב בעלי משקל זהה ובעת העתיקה נהגו להשתמש בהם כמידת משקל והם מהווים את הבסיס המודרני לקרט - משקל הנהוג באבני חן.
• מסייע לטיפול בצרבות
• מכיל רכיבים אנטי דלקתיים
• בעל יכולת אילחוש ואיחוי רקמות
• מסייע לשיפור מצב רוח
• טוב להגברת אנרגיה
• תורם לתפקודים קוגנטיביים
• מסייע בהפחתת חומציות בקיבה
• מסייע לשיכוך כאבים
• מסייע בהרגעת שיעול
• משפר פעולות עיכול
אסף הרופא
החרוב מוכר כצמח מרפא כבר מאות שנים. עוד במאה העשירית ציין אסף הרופא את יכולתו של החרוב בשיפור פעולות מעיים. כמו אסף הרופא, ישנם עדויות כי החרוב היה בשימוש נרחב ברפואה עממית מאז ועד היום.