חרדל - 10 יתרונות בריאותיים

 

תבלין נפוץ ומוכר בעולם כולו המופק מזרעי חרדל. החרדל הוזכר כבר בתקופת המשנה אז נהגו לאכול את הגבעול ועלי החרדל. ערביי ישראל נוהגים ללקט את גבעולי החרדל המשמשים אותם לבישולים שונים. לחרדל שמנים אתרים חזקים המשמשים לחיטוי והם בעלי פעילות אנטי חיידקית ואנטי ויראלית.

 

• מסייע להפחתת חום

• טוב למצבי שפעת והתקררות

• מסייע בהקלה על דלקות גרון

• בעל פעילות משתנת

• מסייע בחיזוק הכליות

• טוב לכאבי שרירים (בשימוש חיצוני)

• עלי חרדל מכילים אומגה 3

• מסייעים בהורדת דלקתיות

• עלי חרדל עשירים בבטא-קרוטן

• מקור טוב לסידן

 

המרצת דם

החרדל מכיל שמנים אתריים חזקים מהם ניתן להכין תכשירים העשויים לסייע בהמרצת דם והפחתת כאבי שרירים תפוסים בשימוש חיצוני.


התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.