חרדל - 10 יתרונות בריאותיים
חרדל הוא תבלין נפוץ ומוכר בעולם המופק מזרעי חרדל. החרדל הוזכר כבר בתקופת המשנה אז נהגו לאכול את הגבעול ועלי החרדל. ערביי ישראל נוהגים ללקט את גבעולי החרדל המשמשים אותם למאכלים ולבישולים שונים. לחרדל שמנים אתרים חזקים המשמשים לחיטוי והם בעלי פעילות אנטי חיידקית ואנטי ויראלית. חרדל נמצא בשימוש עממי למצבי כגון חיזוק חיסוני והקלה על דלקות גרון, החרדל מכיל רכיבים בעלי יכולת אנטי דלקתית, ועושים בו שימוש במריחה חיצונית לשרירים כואבים.
כיצד עשוי חרדל לתרום לבריאות
• מסייע להפחתת חום
• טוב למצבי שפעת והתקררות
• מסייע בהקלה על דלקות גרון
• בעל פעילות משתנת
• מסייע בחיזוק הכליות
• טוב לכאבי שרירים (בשימוש חיצוני)
• עלי חרדל מכילים אומגה 3
• מסייעים בהורדת דלקתיות
• עלי חרדל עשירים בבטא-קרוטן
• מקור טוב לסידן
המרצת דם
החרדל מכיל שמנים אתריים חזקים מהם ניתן להכין תכשירים העשויים לסייע בהמרצת דם והפחתת כאבי שרירים תפוסים בשימוש חיצוני.