חבוש טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חבוש טרי
פרי מיוחד זה הינו קרוב משפחה של התפוח והאגס והוא שייך כמותם למשפחת העצים הנשירים. החבוש תורבת לפני אלפי שנים ומוזכר במיתולוגיה היוונית ובתרבות הפרסית. במטבח הישראלי לרוב מכינים מהחבוש ריבה או לפתן. החבוש מכיל סידן, ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים. הוא מומלץ לאכילה במצבים של חיזוק חיסוני, שיעול וליחה, סינוסיטיס, ברונכיטיס והצטננות.
חבוש טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
96% | סה"כ קלוריות | 57.0 | |||
1% | קלוריות מפחמימות | 54.8 | |||
3% | קלוריות משומן | 0.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 1.3 | ||||
קלוריות מאלכוהול | 0 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
15.3 גרם | 0.4 גרם | ||||
1.9 גרם | ~ | ||||
עמילן | ~ | ~ | |||
~ | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.1 גרם | ~ | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | ~ | ||||
49.0 מ"ג | ~ | ||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
40.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 2.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 11.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 0.7 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 8.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 17.0 מ"ג | |||
15.0 מ"ג | 197 מ"ג | ||||
~ | 4.0 מ"ג | ||||
~ | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.6 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
83.8 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |