זיתים ירוקים כבושים - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של זיתים ירוקים כבושים
זיתים ירוקים גדלים על עץ הזית, עץ שגדל פרא באזור אגן הים התיכון והוא תורבת כבר לפני אלפי שנים. גם בתנ"ך שמן הזית מוזכר כטוב למאכל. ניתן לאכול את הזיתים רק שהם כבושים, כלומר, מושרים במלח, מים ותבלינים. הזיתים הכבושים מתרככים ומקבלים את הטעם של התבלינים והמלח. הזיתים מכילים בעיקר שומן מסוג חד בלתי רווי. זהו סוג השומן המומלץ ביותר מכיוון שאינו נוטה להתחמצן כשאר השומנים והוא נמצא יעיל להעלאת הכולסטרול הטוב. לכן מומלץ לאכול זיתים במצבים של יתר לחץ דם, כבד שומני, כולסטרול גבוה, גאוט ועוד.
זיתים ירוקים כבושים - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
10% | סה"כ קלוריות | 145 | |||
88% | קלוריות מפחמימות | 13.3 | |||
2% | קלוריות משומן | 128 | |||
קלוריות מחלבונים | 3.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
3.8 גרם | 1.0 גרם | ||||
3.3 גרם | ~ | ||||
עמילן | 0.0 גרם | ~ | |||
0.5 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
15.3 גרם | ~ | ||||
2.0 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 11.3 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 1.3 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | |||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
393 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 20.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 52.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 231 מק"ג | 0.5 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 11.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 510 מק"ג | 4.0 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 42.0 מ"ג | ||||
~ | 1556 מ"ג | ||||
3.8 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | ~ | ||||
0.2 מ"ג | 0.9 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מ"ג | שונות | ||||
1.4 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
75.3 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 4.5 גרם | ||||
0.0 מ"ג |