דוחן בתפוזים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
תפוז הוא פרי ממשפחת ההדרים הידועים בתכולת הויטמינים שלה. התפוזים נותנים למנה זו את הטעם החמוץ-מתוק המיוחד שלה. תפוז מהווה מקור מצוין לויטמין C ואשלגן. הוא מכיל סיבים תזונתיים וחומרים אנטי סרטניים, מחזקי מערכת חיסון. התפוז מומלץ מאוד במצבי בריאות כגון: הצטננות, שיעול וליחה, יתר לחץ דם, אנמיה וחסר ברזל, מחלות לב וכלי דם, מניעת סרטן ועוד.

רכיבים:
2-3 תפוזים
2-3 כוסות מים
2 וחצי כוסות דוחן
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן קנולה או זית
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
לגרד את קליפת התפוז ולהניח בצד. לסחוט את התפוזים, למדוד את כמות המיץ לערבב עם מים לקבלת 4 כוסות נוזלים. לשטוף את זרעי הדוחן היטב. לחמם את הסיר היטב ולקלות את זרעי הדוחן מספר דקות, תוך כדי ערבוב עד שיושחמו.

להוסיף את הנוזלים: מים ומיץ תפוזים יחד עם המלח, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 30 דקות, עד שהמים נספגים. בזמן שהדוחן מתבשל, לחמם את השמן במחבת קטנה ולטגן קלות את קליפת התפוז יחד עם אגוז המוסקט והאגוזים. כשהדוחן מוכן להוסיף אליו בבחישה את תערובת התפוזים והאגוזים ולהגיש