גרניום ריחני - תרופות סבתא - בריאות

 

גרניום ריחני - מידע כללי

לגרניום ריחני שימושים רבים בתחומים שונים: בישול, קוסמטיקה וברפואה העממית. מקור השם גרניום בא מהמילה Geronos – עגור ביוונית. בגלל הפרי, הדומה למקורו של עגור. ברפואה העממית משתמשים בגרניום ריחני לבעיות עור כגון דלקות ופצעים. מי גרניום ריחני נפלאים להחייאת עור הפנים, מניעת הזדקנות העור, טיפול בנימי דם בולטים ובכתמים בעור. שתיית תה גרניום ריחני עוזרת ביצירת חלב אצל נשים מניקות. הגרניום גם מסייע במניעת נשירה.


גרניום ריחני - יתרונות בריאותיים מקובלים ברפואת צמחי מרפא

השימושים הבולטים של הגרניום ברפואת צמחי מרפא כוללים:

דלקות עור
רענון עור הפנים
הפחתת נימי דם בולטים בעור
טשטוש כתמי עור
הגברת ייצור חלב
עשויי לסייע במניעת נשירת שיער


גרניום ריחני - שימושים ביתיים

הרחקת זבובים: למלא כריות בעלים יבשים של גרניום ריחני. ריחם יישאר לתקופה ארוכה וירחיק זבובים.
ליצירת חלב לאישה מניקה: שתיית חליטה של עלי גרניום רחיני.
עלי גרניום ריחני אפשר הוסיף לבישול כתוספת ליין, דבש, ג'לי, סירופ, ריבות ולימונדה.


התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.