גזר, מיץ טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של גזר, מיץ טרי
כוס מיץ גזר מכיל כמות מרוכזת של ויטמין A, קרטנואידים ובטא קרוטן. שלושת המרכיבים הללו לוקחים חלק בריפוי ושיקום ריריות וחידוש תאי העור. לכן מומלץ מאוד לשתות מיץ גזר במצבים כגון פסוריאזיס, אקנה, אטופיק דרמטיטיס, אורטיקריה ועוד. בעשיית המיץ מופרד החלק הנוזלי מהסיבים התזונתיים. סיבים תזונתיים יכולים לגרות מעי דלקתי ולכן מיץ הגזר עדיף במצבי קרוהן וקוליטיס, בגלל חוסר הסיבים מצד אחד, ותכונות ריפוי הריריות מצד שני.
גזר, מיץ טרי - ערכים תזונתיים לפי 1 כוס - 236 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
90% | סה"כ קלוריות | 94.4 | |||
3% | קלוריות מפחמימות | 85.2 | |||
7% | קלוריות משומן | 3.0 | |||
קלוריות מחלבונים | 6.2 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
21.9 גרם | 2.2 גרם | ||||
1.9 גרם | ~ | ||||
עמילן | ~ | ~ | |||
9.2 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.4 גרם | ~ | ||||
0.1 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.2 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | |||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
45130 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 2256 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 10250 מק"ג | 56.6 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 21960 מק"ג | 1.1 מ"ג | |||
לייקופן | 4.7 מק"ג | 33.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 786 מק"ג | 99.1 מ"ג | |||
20.1 מ"ג | 689 מ"ג | ||||
~ | 68.4 מ"ג | ||||
2.7 מ"ג | 0.4 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.3 מ"ג | ||||
0.9 מ"ג | 1.4 מק"ג | ||||
0.5 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.5 מ"ג | שונות | ||||
36.6 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
210 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.8 גרם | ||||
0.0 מ"ג |