בצל ירוק טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בצל ירוק טרי
הבצל הירוק עשיר במיוחד בבטא קרוטן. בנוסף הבצל עשיר בסידן ואשלגן. עקב תכולה זו הוא מומלץ במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה ועוד. כמו כן הבצל הירוק עשיר בפיטוכימיקל נוגד חימצון בשם לוטאין המונע חימצון בעיקר בעיניים ולכן שומר על תקינות הראייה. לכן מומלץ לצרוך בצל ירוק במצבים של אובאיטיס, גלאוקומה וקטרקט.


בצל ירוק טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
81%
סה"כ קלוריות
32.0
5%
קלוריות מפחמימות
25.9
14%
קלוריות משומן
1.6
  
קלוריות מחלבונים
4.5

 

 

  
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
7.3 גרם1.8 גרם
2.6 גרם20.0 מ"ג
עמילן
~72.0 מ"ג
2.3 גרם 77.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~109 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~91.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~20.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
~
מלטוז - Maltose
~59.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~53.0 מ"ג
  81.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן132 מ"ג
0.2 גרם32.0 מ"ג
0.0 גרם82.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם169 מ"ג
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
378 מ"ג

 

 

91.0 מ"ג
סטרול 121 מ"ג
כולסטרול
0.0 מ"ג82.0 מ"ג
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
997 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
50.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג72.0 מ"ג
בטא-קרוטן
598 מק"ג1.5 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג20.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
1137 מק"ג37.0 מ"ג
18.8 מ"ג276 מ"ג
~16.0 מ"ג
0.5 מ"ג0.4 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.1 מ"ג0.2 מ"ג
0.5 מ"ג0.6 מק"ג
0.1 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
207 מק"ג0.0 גרם
  89.8 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.8 גרם
 0.0 מ"ג