בצל ירוק טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בצל ירוק טרי
הבצל הירוק עשיר במיוחד בבטא קרוטן. בנוסף הבצל עשיר בסידן ואשלגן. עקב תכולה זו הוא מומלץ במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה ועוד. כמו כן הבצל הירוק עשיר בפיטוכימיקל נוגד חימצון בשם לוטאין המונע חימצון בעיקר בעיניים ולכן שומר על תקינות הראייה. לכן מומלץ לצרוך בצל ירוק במצבים של אובאיטיס, גלאוקומה וקטרקט.
בצל ירוק טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
81% | סה"כ קלוריות | 32.0 | |||
5% | קלוריות מפחמימות | 25.9 | |||
14% | קלוריות משומן | 1.6 | |||
קלוריות מחלבונים | 4.5 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
7.3 גרם | 1.8 גרם | ||||
2.6 גרם | 20.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 72.0 מ"ג | |||
2.3 גרם | 77.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 109 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 91.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 20.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 59.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 53.0 מ"ג | |||
81.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 132 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 32.0 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 82.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 169 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | 378 מ"ג | ||
| 91.0 מ"ג | ||||
סטרול | 121 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 82.0 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
997 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 50.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 72.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 598 מק"ג | 1.5 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 20.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 1137 מק"ג | 37.0 מ"ג | |||
18.8 מ"ג | 276 מ"ג | ||||
~ | 16.0 מ"ג | ||||
0.5 מ"ג | 0.4 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.5 מ"ג | 0.6 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מ"ג | שונות | ||||
207 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
89.8 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.8 גרם | ||||
0.0 מ"ג |