בצל יבש מבושל - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בצל יבש מבושל
הבצל המבושל מאבד בחריפותו והופך למתקתק ולכן קל יותר לצרוך אותו ובכמויות. בגלל איכויותיו המאזנות ומחזקות מערכת חיסון, מאוד מומלץ לתת את הבצל המבושל, שמאבד מחריפותו וטעמו מתקתק, לילדים. הבצל מומלץ במצבים כגון אטופיק דרמטיטיס, דלקות אזניים חוזרות, סינוסיטיס וברונכיטיס. ייחודו של הבצל המבושל הוא בתכולה הגבוהה של ויטמיני B ומינרלים רבים המחזקים את מערכת החיסון, מייבשים ליחה ועוזרים להלחם בחיידקים ובוירוסים.


בצל יבש מבושל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
87%
סה"כ קלוריות
44.0
4%
קלוריות מפחמימות
38.6
9%
קלוריות משומן
1.6
  
קלוריות מחלבונים
3.8

 

 

  
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
10.1 גרם1.4 גרם
1.4 גרם20.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם33.0 מ"ג
4.5 גרם 48.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
1230 מ"ג48.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
2070 מ"ג65.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
1230 מ"ג11.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
24.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג35.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג34.0 מ"ג
  31.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן183 מ"ג
0.2 גרם22.0 מ"ג
0.0 גרם38.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם74.0 מ"ג
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
220 מ"ג

 

 

57.0 מ"ג
סטרול 42.0 מ"ג
כולסטרול
0.0 מ"ג40.0 מ"ג
פיטוסטרול
18.0 מ"ג
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
2.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג22.0 מ"ג
בטא-קרוטן
1.0 מק"ג0.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג11.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
4.0 מק"ג35.0 מ"ג
5.2 מ"ג166 מ"ג
~3.0 מ"ג
0.0 מ"ג0.2 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.2 מ"ג
0.2 מ"ג0.6 מק"ג
0.1 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
0.5 מק"ג0.0 גרם
  87.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.4 גרם
 0.0 מ"ג