בורגול עם אטריות - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
בורגול הינו חיטה שבורה. אכילת בורגול היא דרך טעימה לקבלת חיטה מלאה על כל יתרונותיה – ויטמיני B, סיבים ועוד.. רכיבים אלו יכולים לסייע בהרגעה, הפחתת מתח ולחץ, שיפור מצב רוח, מניעת עצירות ובעיות עיכול אחרות..
רכיבים:
חצי כוס אטריות למרק
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ אחד
קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 וחצי כוסות מים
כוס בורגול גס
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
50 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
לטגן את האטריות עד השחמה. להוציא מהסיר עם כף מחוררת ולטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף את הרסק והמים ולהביא לרתיחה. לתבל, להוסיף את הבורגול והאטריות, להרתיח שוב תוך בחישה ולבשל כמה דקות ולכבות. להשאיר בסיר מכוסה 10 דקות. לקלות את הצנוברים על מחבת ומוסיפים.