בורגול עם אטריות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
בורגול הינו חיטה שבורה. אכילת בורגול היא דרך טעימה לקבלת חיטה מלאה על כל יתרונותיה – ‏ויטמיני ‏B‏, סיבים ועוד.. רכיבים אלו יכולים לסייע בהרגעה, הפחתת מתח ולחץ, שיפור מצב רוח, מניעת עצירות ובעיות עיכול אחרות..

רכיבים:
חצי כוס אטריות למרק
3 כפות שמן זית‏
בצל קצוץ אחד
קופסה קטנה של רסק עגבניות
‏1 וחצי כוסות מים‏
כוס בורגול גס
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
50 גרם צנוברים

אופן ההכנה:
לטגן את האטריות עד השחמה. להוציא מהסיר עם כף מחוררת ולטגן את הבצל עד שיזהיב. להוסיף ‏את הרסק והמים ולהביא לרתיחה. לתבל, להוסיף את הבורגול והאטריות, להרתיח שוב תוך בחישה ‏ולבשל כמה דקות ולכבות. להשאיר בסיר מכוסה 10 דקות. לקלות את הצנוברים על מחבת ומוסיפים.