ארטישוק ברוטב הדרים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
עלי הארטישוק מוכרים לניקוי כבד, ניקוי רעלים מהגוף וכן בהשפעתם המיטיבה למערכת העיכול, מניעת עצירות ועוד.. פירות הדר מכילים ויטמינים היכולים לסייע בחיזוק מערכת החיסון והתמודדות טובה יותר עם מחלות חורף כגון שפעת, התקררות, דלקות גרון, נזלת וליחה ועוד..

רכיבים:
6 ארטישוק גדולים (או 3 כוסות לבבות ארטישוק קפואים)‏
רבע כוס מיץ לימון
‏1 כוס מיץ תפוזים (או חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מיץ קלמנטינות)‏
‏1 כוס מים‏
‏1 כפית פלפלון אדום‏
‏6 שיני שום
‏1 עלה דפנה‏
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
‏3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
אם משתמשים בארטישוק טרי, חותכים את גבעולי הארטישוקים ואת השליש העליון של העלים. ‏מבשלים את הארטישוקים במי מלח רותחים במשך 10 דקות. מוציאם את הארטישוקים מהמים ‏בכף מחוררת, ושטפים במים קרים. כשהארטישוקים מצננים מעט, מסירים את החלקים הנוקשים ‏של העלים ומוציאים את המרכז השעיר. שומרים את לבבות הארטישוק. בסיר רחב מחממים יחד מיץ תפוזים, מים, פתיתי פלפלון אדום, שיני שום קלופות, עלה דפנה ‏וקליפות תפוז ולימון. מוסיפים את לבבות הארטישוק (אם משתמשים בלבבות קפואים, מוסיפים ‏אותם בשלב זה) ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שיתרככו מעט. ‏מוציאים את לבבות הארטישוק מהרוטב בכף מחוררת וזורים עליהם פטרוזיליה קצוצה. מגישים ‏חם, או בטמפרטורת החדר.