אגסים ממולאים אפויים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
קינוח זה זו חגיגה של טעמים. האגוזים, שקדים וצימוקים תורמים למנה זו ערכים תזונתיים רבים - סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום ועוד. מנה זו מומלצת במצבי בריאות שונים כגון: עצירות, עייפות, נשירת שיער, און גברי, אנמיה, דיכאון, חסרים תזונתיים ועוד.

רכיבים:
5 אגסים או יותר
צימוקים
שקדים
קינמון
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל- 180 מעלות.
לחתוך את ראשי האגסים בעובי של 1-1.5 ס"מ בערך ולשמור את הראש.
לגלען את גרעיני האגס באמצעות סכין גלעון של תפוחים ולהשאיר את תחתית האגס.
למלא את האגס בצימוקים ובשקדים ולזרות קינמון.
למלא את האגס במים ולהחזיר את ראש האגס כמכסה.
לסדר בתבנית אפייה.
לצקת מים לתבנית בגובה 1 ס"מ.
לאפות 30-40 דקות, עד שהאגסים רכים.