אגוזי קשיו, קלויים בתוספת מלח - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אגוזי קשיו
אגוזי קשיו עשירים במינרלים כגון סידן, אשלגן, מגנזיום , אבץ וסלניום. כשהם קלויים ומומלחים הם גם עשירים מאוד בנתרן. הנתרן סופח אליו נוזלים, מעלה את נפח הדם וגורם לעלייה בלחץ הדם. חימום האגוזים בקלייה משנה את ההרכב הכימי של חומצות השומן באגוז והופך אותם ללא בריאים. אגוזי קשיו קלויים ומומלחים אינם מומלצים בעיקר במצבי בריאות כגון: לחץ דם גבוה, כבד שומני, כולסטרול גבוה, עודף משקל, דלקות פרקים ועוד.
אגוזי קשיו, קלויים בתוספת מלח - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
23% | סה"כ קלוריות | 574 | |||
68% | קלוריות מפחמימות | 133 | |||
9% | קלוריות משומן | 388 | |||
קלוריות מחלבונים | 53.1 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
32.7 גרם | 15.3 גרם | ||||
3.0 גרם | 237 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 592 מ"ג | |||
5.0 גרם | 731 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 1285 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 817 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 274 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 283 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 791 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 491 מ"ג | |||
1040 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1741 מ"ג | ||||
46.3 גרם | 399 מ"ג | ||||
9.2 גרם | 702 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 27.3 גרם | 1505 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 7.8 גרם | Glutamic acid | 3624 מ"ג | ||
| 803 מ"ג | ||||
סטרול | 690 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 849 מ"ג | |||
פיטוסטרול | 158 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מ"ג | 45.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מ"ג | 6.0 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 260 מ"ג | ||||
~ | 490 מ"ג | ||||
0.9 מ"ג | 565 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 640 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 5.6 מ"ג | ||||
1.4 מ"ג | 2.2 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.8 מ"ג | ||||
0.0 מק"ג | 11.7 מק"ג | ||||
0.0 מק"ג | |||||
1.2 מ"ג | שונות | ||||
34.7 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
1.7 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 3.9 גרם | ||||
0.0 מ"ג |