אגוזי מקדמיה - קלויים עם מלח - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אגוזי מקדמיה
אגוזי מקדמיה עשירים באשלגן, סידן ומגנזיום. ההרכב העיקר של אגוזי מקדמיה הינו שומן. בזמן קליית האגוזים השומן עובר חימצון, כלומר, ההרכב הכימי שלו משתנה ונהפך לחומר היכול להתחיל תהליכים לא מומלצים בגוף. אגוזי מקדמיה קלויים אינם מומלצים בגלל תהליך הקלייה שעברו, ובעיקר לא מומלץ לצרוך אותם במצבים של: אקנה, אנגינה פקטוריס, אי פוריות אצל נשים וגברים, בקע סרעפתי, צרבות, כבד שומני ועוד.
אגוזי מקדמיה - קלויים עם מלח - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
7% | סה"כ קלוריות | 716 | |||
89% | קלוריות מפחמימות | 52.2 | |||
4% | קלוריות משומן | 637 | |||
קלוריות מחלבונים | 27.0 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
12.8 גרם | 7.8 גרם | ||||
8.0 גרם | 66.0 מ"ג | ||||
עמילן | 1.1 גרם | 364 מ"ג | |||
4.1 גרם | 309 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 4000 מ"ג | 592 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 70.0 מ"ג | 18.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 70.0 מ"ג | 23.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 5.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 654 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 503 מ"ג | |||
357 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1380 מ"ג | ||||
76.1 גרם | 192 מ"ג | ||||
11.9 גרם | 382 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 59.3 גרם | 1082 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.5 גרם | Glutamic acid | 2231 מ"ג | ||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 447 מ"ג | |||
| 460 מ"ג | ||||
ויטמינים | 413 מ"ג | ||||
0.0 יחב"ל | Hydroxyproline | ~ | |||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מ"ג | 70.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מ"ג | 2.7 מ"ג | |||
0.7 מ"ג | 118 מ"ג | ||||
~ | 198 מ"ג | ||||
0.6 מ"ג | 363 מ"ג | ||||
0.7 מ"ג | 265 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 1.3 מ"ג | ||||
2.5 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 3.0 מ"ג | ||||
0.0 מק"ג | 11.7 מק"ג | ||||
0.0 מק"ג | |||||
0.6מ"ג | שונות | ||||
0.0 מ"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | |||
מים | 1.6 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 1.7 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |