כיצד מטפלים בסוכרת סוג 2

 

שאלה
אני בן 55, לאחרונה, לאחר בדיקות דם שגרתיות מצאו כי רמות הסוכר שלי החלו לעלות כרגע כ-95, הרופאה שלי אמרה לי שעלי לעשות משהו מיד כדי שהסוכר לא יעלה עוד ואצטרך לקחת תרופות. אני לא מעוניין להיות תלוי בתרופות ולחכות שהמצב שלי ידרדר וקראית אצלך באתר על זה שאפשר לטפל בסוכרת סוג 2 דרך תזונה נכונה ואורח חיים וכו'. אשמח אם תוכלי להסביר לי בקצרה כיצד מטפלים בסוכרת סוג 2? האם באמת אפשר לרפא את הבעיה ולא להיות תלוי בתרופות?



תשובה

סוכרת סוג 2 היא מחלה של אורח חיים והכוונה היא לתזונה לקויה, חוסר פעילות גופנית, עודף משקל ומתח שהם הגורמים הישירים להתפתחות המחלה. גורמים אלו נפוצים בעיקר בעולם המודרני ולכן סוכרת סוג 2 נחשבת למגיפה של ממש עם אחוזי תחלואה שהולכים ועולים עם כל שנה.

מניעת סוכרת סוג 2 היא עניין של החלטה! ריפוי של הבעיה במיוחד בשלביה הראשונים כאשר עדיין אין תלות בתרופות או אינסולין הוא גם עם סיכויים גבוהים ורבים. הטיפול בסוכרת מסוג 2 הינו מחויבות שיש לקחת באופן אישי. הטיפול כולל אכילה נכונה, פעילות גופנית קבועה ולעיתים לקיחה של צמחי מרפא ותוספי תזונה לפי הצורך. מטרת הטיפול הינו לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם ולדחות את הסיבוכים הכרוכים במחלה. למעשה, שמירה של ערכי סוכר מאוזנים יכולים להפחית את הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי ביותר מ 50%.



הטיפול הנטורופתי כולל מרכיבים שונים המשפיעים על רמות הסוכר בדם

תזונה: סוג האוכל וכמות האוכל משפיעים על רמות הסוכר. ולכן, הבסיס לטיפול בסוכרת יהיה שינוי תזונתי מקיף שמטרתו לא רק לאזן את רמות הסוכר אלא גם להפחית את הסיכון לסיבוכי הסוכרת. פעילות גופנית: פעילות גופנית עוזרת לסוכר להיכנס מזרם הדם לתאים. ככול שאדם יותר פעיל גופנית, כך רמת הסוכר שלו בדם מאוזנת. הרפיה: מתח כרוני עלול להשפיע על ייצור תקין של אינסולין ואף למנוע אותו. איזון הורמונלי: שינויים הורמונלים אצל נשים משנים את רמות הסוכר בדם, בעיקר בשבוע לאחר המחזור. כמו כן, גיל המעבר עלול לגרום לשינויים ברמות הסוכר.


לסיכום, הטיפול הטבעי בסוכרת סוג 2 כולל

תזונה: הפחתת משקל, איזון רמות סוכר בדם, חיזוק חילוף חומרים
צמחי מרפא: לאיזון מטבוליזם של סוכר ושומן בגוף הפחתת משקל
תוספי תזונה: לשיפור רגישות התאים לאינסולין ואיזון רמות הסוכר






>