קדירת ירקות עם גרעיני דלעת - מתכון בריאות
מתכון מיוחד וטעים לחורף קר. התבשיל מכיל עושר של ירקות שונים אשר תורמים כל אחד בצורה ייחודית לבריאות. זהו תבשיל היכול לסייע רבות למצבי בריאות כגון: שיפור עיכול, עצירות, חיזוק חיסוני וכן הגברת אנרגיה וחיזוק און גברי. כמו כן זהו מתכון דל קלוריות, מזין ומסייע רבות לי שעושה דיאטה.
פורמולות צמחים קשורות
מצרכים
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 חציל באלדי חתוך לקוביות
3 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות
300 גר' שעועית ירוקה קפואה או טרייה
1 קופסה עגבניות מרוסקות
3 כפות גרעיני דלעת
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה,
פפריקה מעושנת, צ'ילי גרוס
1 כפית סוכר חום
1 כוס מים
אופן ההכנה
בסיר רחב מחממים רבע כוס שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים מספר דקות. מוסיפים בהדרגה את שאר הירקות, תוך ערבוב, את השעועית מוסיפים אחרונה. מתבלים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית כרבע שעה. מעבירים את הירקות לתבנית אפייה, מפזרים עליהם את גרעיני הדלעת ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה. מומלץ להגיש עם אורז. בתיאבון!
שעועית
טובה לשיפור עיכול ועצירות. מסייעת בניקוי רעלים מהגוף. מקור טוב למינרלים וויטמינים.
עגבניה
מחזקת חיסונית, טובה לבלוטת ערמונית מוגדלת, שומרת על בריאות הלב וכלי הדם. מפחיתה כולסטרול.
בטטה
בטטה נחשבת לאחד מהמזונות הבריאים ביותר. היא מצויינת לעיכול, עשירה בויטמינים ומינרלים.
גרעיני דלעת
מחזקים אנרגיה ואון גברי. מחזקים חיסונית, טובים לתולעי מעיים, משפרים מצב רוח, תורמים לחיזוק שיער.