בשר הודו, חזה מעושן | פסטרמה - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בשר הודו, חזה מעושן | פסטרמה
יחסית לשאר סוגי הבשר הפסטרמה מכילה כמויות נמוכות יותר של שומן רווי וכן של חלבונים ונתרן. יחד עם זאת היא מכילה חומרי שימור וחומרים מלאכותיים אחרים המוספים לה בתהליך העיבוד. בגישה הנטורופתית צריכת בשר חייבת להיות במידה מועטה ובתדירות לא גבוהה. זאת מאחר ומחקרים לא מעט מצאו קשר הדוק בין בשר ובין מחלות שונות כגון: מחלות לב, סוכרת סוג 2, השמנת יתר ועוד.


בשר הודו, חזה מעושן | פסטרמה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
11%
סה"כ קלוריות
123
32%
קלוריות מפחמימות
14.3
57%
קלוריות משומן
39.1
  
קלוריות מחלבונים
69.6

 

 

  
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
3.7 גרם16.3 גרם
0.1 גרם203 מ"ג
עמילן
0.0 גרם798 מ"ג
3.3 גרם918 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
0.0 מ"ג1421 מ"ג
גלוקוז - Glucose
0.0 מ"ג1662 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
0.0 מ"ג512 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
206 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג715 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג694 מ"ג
  952 מ"ג
שומן וחומצות שומן1290 מ"ג
4.3 גרם549 מ"ג
1.2 גרם1166 מ"ג
חד בלתי רווי
1.5 גרם1761 מ"ג
רב בלתי רווי
1.1 גרם
Glutamic acid
2920 מ"ג

 

 

1103 מ"ג
סטרול 850 מ"ג
כולסטרול
68.0 מ"ג806 מ"ג
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
16.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
4.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
4.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג11.0 מ"ג
בטא-קרוטן
2.0 מק"ג4.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג14.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג200 מ"ג
16.1 מ"ג345 מ"ג
~981 מ"ג
0.2 מ"ג2.2 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.3 מ"ג0.0 מ"ג
3.5 מ"ג16.1 מק"ג
0.3 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.2 מק"ג  
0.6 מ"גשונות
0.0 מק"ג0.0 גרם
  71.7 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים4.0 גרם
 0.0 מ"ג