בצל יבש טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בצל יבש טרי
הבצל הינו ירק מופלא. הוא עשיר בויטמיני B, באשלגן, סידן ומגנזיום. צבעו הלבן מעיד על כך שהוא מכיל פיטוכימיקל בשם קוורציטין. הקוורציטין פועל כאנטי היסטמין טבעי, כלומר, נוגד אלרגיה, ולכן לבצל יכולות לאזן ולחזק את מערכת החיסון. הבצל מומלץ במצבים של שיעול וליחה, אסטמה, אורטיקריה, קדחת השחת, סינוסיטיס ועוד.


בצל יבש טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
92%
סה"כ קלוריות
42.0
2%
קלוריות מפחמימות
38.8
6%
קלוריות משומן
0.7
  
קלוריות מחלבונים
2.6

 

 

  
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
10.1 גרם0.9 גרם
1.4 גרם17.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם28.0 מ"ג
4.3 גרם 41.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
1160 מ"ג41.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
1950 מ"ג55.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
1160 מ"ג10.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
21.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג30.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג29.0 מ"ג
  27.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן156 מ"ג
0.1 גרם19.0 מ"ג
0.0 גרם32.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם63.0 מ"ג
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
187 מ"ג

 

 

48.0 מ"ג
סטרול 36.0 מ"ג
כולסטרול
0.0 מ"ג34.0 מ"ג
פיטוסטרול
15.0 מ"ג
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
2.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
25.0 מק"ג22.0 מ"ג
בטא-קרוטן
1.0 מק"ג0.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג10.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
5.0 מק"ג27.0 מ"ג
6.4 מ"ג144 מ"ג
~3.0 מ"ג
0.0 מ"ג0.2 מ"ג
0.0 מ"ג0.0 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.1 מ"ג0.5 מק"ג
0.1 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
0.4 מק"ג0.0 גרם
  88.5 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.4 גרם
 0.0 מ"ג