ארוגולה/רוקט - 10 יתרונות בריאותיים



ארוגולה/רוקט, הוא צמח בר נפוץ אולם כיום מגדלים אותו בכמויות גדולות לצרכי מסחר. לארוגולה טעם חרדלי ועיקר השימוש הקולינרי בו הוא כתוספת לסלטי ירקות שונים. באזור נאפולי באיטליה מייצרים ממנו משקה אלכוהולי. הרוקט מכיל רכיבים תזונתיים מגוונים בעלי יכולות בריאותיות חשובות. הוא עשיר בנוגדי חימצון חזקים התורמים לשמירה על בריאות כללית, חיזוק מערכת החיסון, שיפור פעולות עיכול, עצירות, סיוע לאיזון רמות סוכר, כולסטרול ועוד. הרוקט עשיר בסיבים תזונתיים והוא מכיל רכיבים העוזרים להגברת מרץ ואנרגיה.


ארוגולה/רוקט - 10 יתרונות בריאותיים - יתרונות בריאותיים


כיצד עשוי רוקט לתרום לבריאותך


• עשירה מאוד בנוגדי חימצון

• מסייעת במניעת התנוונות הרשתית

• מסייע בהגברת אנרגיה ומרץ

• תורמת לחיזוק חיסוני

טובה לעצירות

• משפרת פעולות עיכול

• טובה לחוסר ברזל ואנמיה

• מקרר ומצנן את הגוף

• מסייעת לחיזוק חשק מיני

• עשירה בוויטמינים ומינרלים חשובים


נוגדי חימצון

הרוקט עשיר מאוד בנוגד חימצון חזק בשם לוטאין. העשוי להגן מפני סוגי סרטן שונים ולמנוע התנוונות הרשתית בעין.



אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..




תרומתם של צמחי מרפא למצבי בריאות שונים



המידע בדף זה מבוסס, בין השאר, על ערכים תזונתיים במזון על פי USDA, ספרות ומקורות נוספים.