איזה שמן הכי בריא לבישול או טיגון?

 

כל סוגי השמנים מכילים את אותה כמות קלוריות. יחד עם זאת ישנם הבדלים גדולים מבחינה בריאותית בין השמנים השונים. לפניכם טבלה המפרטת איזה שמנים הכי מומלצים לבישול.


צמחי מרפא לאנרגיה ומצב רוחצמחי מרפא לאנרגיה ומצב רוח


השמן הבריא ביותר לבישול וטיגון



רוצה שנחזור אליך לייעוץ?

* שדות חובה


מהי נקודת העישון של שמן?


נקודת העישון היא הטמפרטורה בה השמן מתחיל להעלות עשן וההרכב שלו מתחיל להתחמצן והוא הופך למזיק. כל סוג שמן הוא בעל נקודת "עישון" שונה ולכן ישנם סוגי שמן המתאימים יותר לבישול ואחרים לתיבול, ממרחים וכו'.


שמנים בעלי נקודת עישון גבוהה
סוגי שמנים אלו מתחמצנים בטמפרטורה גבוהה יותר ולכן מתאימים יותר לבישול כללי, השחמה, צריבה, הקפצה וטיגון קל.

שקדים
שמן בעל טעם ברור ומודגש של אגוזים.
אבוקדו
שמן מתקתק עם ארומה מודגשת.
אגוזי לוז
בעל טעם חזק של אגוזים עם ארומה מודגשת.
חמנייה
רצוי שמן חמנייה המכיל כמות גבוהה של חומצה אולאית .
זית
שמן טוב לכל סוגי הבישולים. מומלץ טהור ככל האפשר.
דקלים
אינו מומלץ כלל לשימוש בגלל תכולה גבוהה של שומן רווי.


שמנים בעל נקודת עישון בינונית גבוהה
סוגי שמנים אלו מתחמצנים בטמפרטורה בינונית גבוהה והם טובים לבישולים מהירים, אפיה, צלייה מהירה.

קנולה
שמן נפוץ מכיל כמות נמוכה יחסית של אומגה 3.
זרעי ענבים
שמן לא נפוץ מכיל כמויות גבוהות של אומגה 6.
מקדמיה
שמן ארומתי בעל טעם ברור ומודגש של אגוזים.
בוטנים
שמן לא נפוץ, טוב במיוחד לבישולי צלייה וערבוב קצרים.


שמנים בעל נקודת עישון בינונית
סוגי שמנים אלו מתחמצנים בטמפרטורה נמוכה יחסית ולכן מומלצים לרטבים או לאפיה קצרה.

תירס
שמן נפוץ, מכיל כמות גבוהה של חומצת השומן אומגה 6.
המפ
שמן המפ מכיל כמויות גבוהות של אומגה 3.
זרעי דלעת
שמן לא נפוץ, מכיל גם הוא ריכוז של אומגה 3.
שומשום
שמן עשיר בעל טעם אגוזי מודגש, דורש קירור .
סויה
אחד השמנים הנפוצים מכיל אומגה 6.
קוקוס
מומלץ להשתמש בשמן בכבישה קרה. הנחשב לבריא יותר


שמנים בעל נקודת עישון נמוכה - לא לחימום
סוגי שמנים אלו מתחמצנים בטמפרטורה נמוכה מאוד והם אינם מומלצים לחימום כלל. טובים לרטבים ומטבלים.

זרעי פשתן
מקור טוב לחומצה אלפא לינולאית.
נבט חיטה
שמן ייחודי עשיר באומגה 6 דורש קירור.
אגוזי מלך
שמן ארומתי מהווה מקור טוב לאומגה 3.


המידע בדף זה מבוסס בעיקרו על ערכים תזונתיים במזון על פי ה USDA


התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.


ניסיון טיפולי רב שנים לרשותך בליווי אישי