מזונות טובים להתמודדות  עם שפעת והתקררות

 

החורף הגיע באופן רשמי וזו העונה בה השפעת וההתקררות הם בשיא. צריכה מוגברת של מזונות מסוימים עשויי לסייע במניעה ובהתמודדות מול מחלות החורף. מזונות כגון כורכום, שום, פלפל אדום ובצל - מכילים כמויות גבוהות של נוגדי חימצון וכן של חומרים אנטי ויראליים היכולים לסייע בהפחתת סימפטומים של מחלות חורף כגון כאבי גרון, ליחה, נזלות, דלקת גרון ועוד.

צמחי מרפא לטיפול בדלקות גרון שיעול וליחה


מזונות לשפעת והתקררות



רוצה שנחזור אליך לייעוץ?

* שדות חובה


כיצד תורמים המזונות להתמודדות עם שפעת והתקררות


כורכום

הכורכום מכיל חומר פעיל בשם כורכומין - הוא נמצא כאנטי דלקתי, אנטי ויראלי ונוגד חמצוני חזק ביותר. עשויי לסייע בחיזוק חיסוני וחיזוק כללי. 

פלפל אדום

פלפל אדום הוא אחד הירקות העשירים ביותר בויטמין C. זהו נוגד חימצון חשוב התורם רבות לחיזוק המערכת החיסונית בגופנו ובכך יכול לסייע במחלות חורף.

שום

מכיל חומרים אנטי ויראליים, אנטי חיידקי חזקים, נחשב כאנטיביוטיקה של הטבע. החומר הפעיל בשום אליצין הוא זה שגם מקנה לו את הריח.

בצל

בדומה לשום, גם הבצל מכיל חומרים אנטיביוטיים חזקים, בעל יכולת אנטי ויראלית ונוגדת טפילים וחיידקים, בשילוב עם שום יכול לסייע רבות במניעה.


צמחי מרפא לטיפול בדלקות גרון שיעול וליחה



**המידע על הצמחים בדף זה מבוסס על ספרות מקצועית מתורגמת כגון:
COMISSION E | BRITISH HERBAL PHARMACOPEA | The German Standard License
מונוגרפים מתורגמים וסימוכין אודות הצמחים ניתן למצוא באתר: American Botanical Council


התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.


ניסיון טיפולי רב שנים לרשותך בליווי אישי