ארוחה מפסקת בריאה ליום כיפור

 

חשיבות תזונה נכונה לצום קל יותר

ארוחה מפסקת נכונה יכולה לסייע רבות לעבור את צום יום הכיפורים בצורה קלה ובריאה יותר. מזונות מסויימים יכולים לסייע הן לתחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר וכן להקטין ככל האפשר את עוצמת תחושת הרעב האופיינית במצבי צום שונים.


תזונה נכונה לצום קל יותר ביום כיפורלחצו על התמונה להגדלה

מומלץ

סיבים תזונתיים

להגברת תחושת השובע
סיבים תזונתיים גורמים לנו לתחושת שובע גבוהה יותר ולמשך זמן ארוך יותר בעיקר ע"י האטת תהליך העיכול.
איפה יש הרבה סיבים?
ירקות כגון חסה, כרובית, פירות, דגנים מלאים, קטניות אגוזים, שקדים וכו'


שומנים וחלבונים בריאים

להזנה וגם לתחושת שובע
חלבונים ושומנים בריאים מתעכלים בצורה איטית במע' העיכול, מאזנים רמות סוכר ותורמים לתחושת שובע.
איפה יש חלבונים ושומנים בריאים?
אגוזים, שקדים, טחינה, אבוקדו, שמן זית, דגי ים צפוני קטניות כגון: עדשים, חומוס, שעועית וכו'

לא מומלץ

מלח

מלח גורם לצימאון מוגבר
מלח מכיל נתרן. צריכה מוגברת של נתרן במזון גורמת לתחושת צימאון גבוהה.
איפה יש כמות גבוהה של נתרן?
מזון מעובד, חטיפים, אבקות מרק, רוטב סויה בשר מעובד, מוצרי חלב שונים, שימוש במלח וכו'


פחמימות פשוטות

רמות הסוכר בדם עולות
צריכת פחמימות ריקות, סוכרים גורמת לעלייה חדה וירידה מהירה של הסוכר בדם. ירידה זו גוררת תחושת רעב גבוהה.
איפה יש כמות גבוהה של סוכרים?
מוצרים מקמח לבן: לחם לבן, לחמניות, חלה, עוגות עוגיות, ממתקים, משקאות ממותקים ומוגזים וכו'

שבירת הצום

מומלץ להתחיל לאכול בהדרגה ובצורה קלה - רצוי שייק פירות או תה צמחים, לאחר כחצי שעה מרק ירקות או מרק צח ואח"כ ניתן לאכול כרגיל.